Loading

Energetikai nagyrendezvény:

Encsencsen Energetikai nagyrendezvényt valósítottunk meg. Az akció során –mivel egy települési nagyrendezvényhez kapcsolódunk- a település össze lakosát megkívántuk szólítani. A felnőttek számára energetikai tanácsadással, kiállítással és TOTÓ-val készültünk, ezzel is serkentve őket a téma mélyebb megismerésére és érdeklődésük felkeltésére.


Környezetvédelmi nap:

 A környezetvédelmi nap valósult meg a projekt keretén belül, mely alkalmával a résztvevők Energetikai tanácsadásokon vehettek részt, majd energetikai témájú TOTÓ-t tölthettek ki, mellyel, a megújuló energia ismertét tovább fejleszthették. A gyerekek számára külön interaktív programokat szerveztünk. A toborzásban együttműködő partnereink is segítettek.


Tanulmány út:

Szakmai tanulmány úton vettek részt önkormányzat dolgozói, Encsencs település döntéshozói és intézményeinek munkavállalói, az általános iskola valamint óvoda pedagógusai. A debreceni Megújuló Energiaparkba látogattak el, mely során megismerkedtek napkollektorok működését, a napelemek működését valamint a hőszivattyús fűtési rendszert és a vízteres cserépkályhát. Érdekes és tanulságos út volt ez minden résztvevő részére.


Villám akciók:

A projekt keretén belül, 12 alkalmas villámakcióink során ösztönözzük a lakosságot, hogy mégjobban megismerjék és használják, hasznosítani tudják az energiamegtakarítás és a megújuló energiahordozók módszereit. A villámakciók során a település több pontjain megjelennek munkatársaink, melyek alkalmával az energiahatékonyságról, energiamegtakarításról, megújuló energiáról tesznek fel kérdéseket.


Workshop:

Workshop alkalmával a pályázati lehetőségek és energiahatékonyság, épületek korszerűsítési lehetőségei, megújuló energiaforrások témában. Az előadások előadások/workshopok szervezésével, az érintett intézmények munkavállalói (oktatásban és a település életében fontos szerepet játszó kollégák) számára, megismerkednek az energiahatékonyság és a megújuló energia legfontosabb elemeivel, alapjaival.