Loading

 Encsencs Sportegyesület

Encsencs SE TAO Jóváhagyó Határozat 2023-24

Encsencs SE TAO Sportfejlesztési Program 2023-24

Encsencs SE TAO Jóváhagyó Határozat 2022-23

Encsencs SE TAO Sportfejlesztési program 2022-23

Encsencs SE TAO Jóváhagyó Határozat 2021-22

Encsencs SE TAO Sportfejlesztési Program 2021-22

Encsencs SE TAO Jóváhagyó Határozat 2020-21

Encsencs SE TAO Sportfejlesztési Program 2020-21

Encsencs SE TAO jóváhagyó határozat 2019-20

Encsencs SE TAO Sportfejlesztési Program 2019-20

Encsencs SE TAO Jóvahagyó Határozat 2018-19

Encsencs SE TAO Sportfejlesztési Program 2018-19

Encsencs SE TAO jóváhagyó határozat 2017-18

Encsencs SE TAO Sportfejlesztési Program 2017-18

Encsencs SE TAO jóváhagyó határozat 2016-17

Encsencs SE TAO sportfejlesztési program 2016-17

—————————————————————————————–

ENCSENCS SE

A jelenlegi sportegyesület alapítására 1968. évben került sor bár ezt megelõzõen már az ötvenes években is mûködött futball csapat, hosszabb rövidebb ideig tartó megszakításokkal, sõt információink szerint létezett futball a két világháború közötti idõszakban is. A kezdetekkor, 1968-ban, mint termelõszövetkezeti sportkör, késõbb TSZSE, majd 1986. évtõl községi sportegyesületként mûködik.

Az egyesület alapvetõen a labdarúgásra épül, de más sportágban is mûködtetett szakosztályokat, például a termelõszövetkezeti idõszakban röplabda, asztalitenisz és sakk sportágakban. Nagy népszerûségnek örvendett a tömegsportnak nevezett sportcsoportja, mely a nyolcvanas évekig folyamatosan mûködött. A nyolcvanas évek végén íjász szakosztályt is indított, mely sajnos nem lett hosszú életû.

Ekkor hozta létre ismét az asztalitenisz szakosztályát, mely igen szép eredményeket ért el. CSapatban meghatározó szerepet töltött b a megyei bajnokságban, míg egyéniben értékes területi, minõsítõ versenyek eredményes szereplõje, és mint ilyen rendezvény szervezõje-rendezõjévé is vált. Utánpótlás hiánya és elsõsorban anyagi okok miatt a szakosztály bõ hatéves mûködése után megszûnt.

” Azok a nyolcvanas évek!”, melyben a futballcsapat elsõ ízben nyerte meg a járási labdarúgó bajnokságot. Ekkor szervezõdött át a megye labdarúgása és indulhatott II. osztályban Encsencs csapata. Nem kis büszkeséggel tölthet el minden encsencsit, hogy a közel 20 év valamennyi megyei II. osztályú csapat közül folyamatosan az encsencs csapat volt az, aki legtovább ebben az osztályban szerepelt. Ez idõszak után, 6 évvel késõbb kiesett a csapat és a Máriapócsi városkötzetben találta magát. Ezt a bajnokságot még megnyerte, így visszakerült a másodosztályba, de a következõ szezonban ismét kiesett. 4 éve a megyei harmadosztály Mátészalkai csoportjának acélos tagja, hisz a felnõtt csapat háromszor 2. és legutóbb 3. helyezést ért el. Az ifjúsági csapat is remekelt 2 szezonban, közülük egyszer 2. és egyszer bajnok lett.

Az egyesület helyzetét, elért eredményét döntõen befolyásolja az a tény, hogy napjainkra egyedül az önkormányzat támogatásából finanszírozza mûködését. Komoly gond, hogy szinte nulla a gazdálkodói szerktor támogatása, a korábbi magánszemély és egyéb támogatások is elmaradtak és elenyészõ nagyságrendû a saját bevételi forrása. Szembetûnõ valóság és fordulat, hogy míg 20 évvel ezelõtt széles társadalmi és gazdasági összefogással, adakozással, szinte társadalmi munkával került felújításra, korszerûsítésre a komplett sportlétesítmény, az most kifejezetten önkormányzati feladattá vált. A 2006. évben végzett több millió forint értékû önkormányzati beruházás viszont alapja a helyi futball jövõjének.

Az egyesület korábbi és jelenlegi vezetõi, a csapatok körüli segítõk, edzõk, a rendezõi gárda valamennyien társadalmi munkában, ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat, melyek idõként nem is hálás feladatok. Jelenleg és várhatóan a közeljövõben is egy szakosztályos egyesületként kívánja mûködtetni, üzemeltetni labdarúgó csapatait. Létesítménye, tárgyi-technikai felszereltségének színvonala és minõsége erre alkalmas, az akár magasabb osztályban is képes lenne kiszolgálni.

                                                                                                                              2014. augusztus 13.

Felnõtt csapat közelmúltja

A 2012/2013-as Arany Fácán Megyei III.osztály Mátészalkai csoportjának a tagjaként kezdte csapatunk a bajnokságot. Szezon elõtt a biztos anyagi háttér megteremtése, a játékoskeret megerõsítése és egybentartása melltt létesítményünk fejlesztése és folyamatos karbantartása valamint az edzéseken minimum 15-16 felnõtt játékos megjelenésének biztosítása volt a megoldandó feladatok között. Szerencsére minden akadályt sikerrel abszolváltunk: 21 fõs keretet alakítottunk ki, a heti két, olykor három edzésen legalább 15 fõ mindig rendelkezésre állt a munka elvégzéséhez. A klubház hibátlan állapotú, a szertárunk maximálisan biztosítja a megfelelõ eszközöket eme sport ûzéséhez, a oályánk talaja kifogástalan. Célkitûzéseink között a megyei II. osztályba való feljutás kiharcolása és a Magyar Kupában való minél tovább jutás szerepelt. A kupában a 3. kör után búcsúztunk: két megyei másodosztályú egyleten léptünk túl meggyõzõ eredménnyel, majd a harmadik körben az NBBIII-AS Nyírbátor már túl nagy falatnak bizonyult. Megnyertük a bajnokságot, a 28 mérkõzésbõl 25 mérkõzést megnyertünk, döntetlent egyszer játszottunk és 2 meccset vesztettünk. A 168 lõtt gólt( 6 gól/meccs), ez toronymagasan a legtöbb a csoportban. A védelmünk is csak 25-szor kapitulált( 0,89 gól/meccs). A gólkirály Szilágyi Gábor lett, aki 57-szer volt eredményes. A Soós Sándor- Szilágyi Gábor páros félelmetes, 98 bajnoki gólt rugdosott össze. A megye legerõsebb másodosztályú bajnokságába kerültünk: a megyei I. osztályból négy nagy múltú csapat esett hozzánk. A Tiszavasvári, Szakoly, Kótaj trió bizonyította is azt, hogy erõsebb osztályból jöttek (mindhárom csapat a dobogón végzett), de Rakamaz is jól szerepelt a maga 6. helyével, közvetlenül elõttünk! Felnõtt csapatunk újoncként a 7. helyet szerezte meg, ami egy frissen feljutó csapattól bármely bajnokságban megsüvegelendõ teljesítmény.Összességében eredményes szezon áll a csapat mögött, a 30 fordulóban maximálisan meszerezhetõ 90 pontból 38-at kaparintottunk meg, 11-szer gyõztünk és 5-ször játszottunk döntetlent, valamint 14-szer hagytuk el vesztesként a játékteret. Csapatunk összesen 65-ször rezegtette meg az ellenfelek hálóját, viszont erre 82-szer válasz is jött. Csapatunk legeredményesebb játékosa Szilágyi Gábor lett 23 találatával, aki így a hetedik helyen végzett a gõllövõk listáján. Feltételek adottak és sok munkával jobb eredményt is elérhetünk.


Felnõtt csapat kerete

1 Sivadó Róbert

22 Bacsó Benjámin

2 Nagy Tamás

3 Küzmös Róbert

4 Szilágyi Gábor

5 Nagy Attila

6 Kósa Róbert

7 Habinyák Miklós

8 Varjasi Károly

9 Tallódi Lajos

10 Balogh Dénes

11 Balogh Norbert

12 Szabó Tamás

13 Harcsa Tibor

14 Hadházi Attila

15 Milák Attila

16 Bíró József

17 Szedlár János

18 Lengyel László

19 Pika Richárd

20 Bíró Zsolt

23 Szilágyi Zoltán

            Álló sor: Szabó Sándor(vez. edzõ) Balogh Dénes, Nagy Attila, Szilágyi Gábor, Szedlár János, Harcsa Tibor, Sós Sándor, Sivadó Róbert, Küzmös Róbert, Szabó Tamás, Bíró Zsolt

           Ülõ sor: Szabó Tamás, Pika Richárd, Tallódi Lajos, Kelnik Sándor, Bacsó Benjámin, Gáll István, Varjasi Károly, Milák Attila, Kósa Róbert

 Szabadrúgás

 Nagy dobás

 Köszönés

 Attila nagy munkában

 Sérülés


Ifjúsági csapatunk 

A  2012/2013-as Arany Fácán Megyei III. osztály Mátészalkai U19-es csoportja négycsapatos csonka bajnokság volt. Fiaink 4. helyen végeztek, de legalább volt lehetõségük a mozgásra. Összességében 16 meccset játszottak 4-szer nyertek, 2-szer ponton osztozkodás volt és 10-szer hayták el pont nélkül a játékteret. A gólkirály Pika Richárd lett 15 góllal. 2013/2014-es Megyei II.osztály Nyírerdõ U19-es csoportjában csapatunk a 13. helyen végzett, 7-szer gyõztek, 2-szer döntetlent játszottak és 21-szer hagyták el a pályát vesztesként. Összesen 46-szor találták az ellenfelek hálóját, viszont 138-szor szedték ki a játékszert a hálóból. A házi gólkirály Nagy Máté lett a maga 15 találatával. Akarattal és sok munkával azonban behozható a lemaradás a többi ifi csapathoz képest.

 Álló sor: Harcsa Tibor(vez.edzõ), Radnai Dániel, Bíró László, Bélbász Richárd, Kerékgyártó Gábor, Kóródi Tamás, Kiss Ákos, Szilágyi Csaba, Kiss Zoltán, Szabó Sándor(vez. edzõ)

Ülõ sor: Kóródi Péter, Jakab Dénes, Görög Tamás, Szvára Máté, Német László,Nagy Máté, Jakab József, Nagy Sándor, Tóth Dávid